Damerna har dansat färdigt

I den avslutande matchen för året i damernas Elitserie var Helsingborgs TK på besök i Kungl. Tennishallen. Gästerna var starkast för dagen och vann med 4-2. KLTK kan nu summera årets säsong som bjudit på stor dramatik.

Till Helsingborgsmatchen mönstrade KLTK Hilda Melander, Alexandra Viktorovitch, Anna Leijon, Lovisa Condé och Alva Norberg. Ellen Allgurin, som hade fortsatta problem med sin rygg, var i stället med som coach. Matchen var avgörande för vilket lag som skulle få med sig en bronsmedalj.

Alexandra och Anna stod för en riktigt stark dubbel då de besegrade Melis Yasar och Mari Andersson. På förstadubbeln förlorade Hilda och Lovisa i två raka set. I singelspelet vann Alexandra sin förstasingel, i övriga singlar blev det förlust mot bra motstånd. För 14-åriga Alva Norberg var det första matchen i damlaget.

Totalt under resan blev det tre segrar, två kryss och två förluster i en lurig serie. Tjejerna i laget har kämpat för varje poäng och fått med sig starka vinster. I matcherna mot Fair Play TK och Upsala TK blev det tyvärr stolpe ut, vilket gjorde att vi missade möjligheten till final.

– En fjärdeplats i serien med ett lag enbart bestående av spelare som befinner sig i vår egen dagliga verksamhet är ett styrkebesked, sammanfattar sportchef Rickard Billing.

– Det bästa med Elitserien är alla värdefulla erfarenheter som man får med sig i en rolig lagmiljö, avslutar coach Magnus Ennerberg.

KLTK:s Elitlag 2017
Ellen Allgurin
Hilda Melander
Alexandra Viktorovitch
Anna Leijon
Lisa Zaar
Lovisa Condé
Alva Norberg
Svetlana Teterina (skadad/sjuk)
Magnus Ennerberg (coach)