Carotte, välkommen till KLTK

Det välrenommerade catering- och restaurangföretaget Carotte kommer att överta driften av restaurangen i Kungl. Tennishallen. Företaget drivs av Caroline Stampe-Jobeus. Välkommen till oss på KLTK Caroline, vad kommer du att bjuda på?

– Vi känner oss enormt glada över att ha fått förtroendet att överta restaurangen på Kungliga. Carotte är i grund och botten en cateringfirma. Vårt leveranskök och stenugnsbageri är lokaliserat till Tegeluddsvägen på Gärdet.  Sen ett par år tillbaka driver vi även två lunchrestauranger med butik för avhämtning, en på Tegeluddsvägen i anslutning till köket och en i Garnisonen på Karlavägen (Restaurang Spring).

– Grunden i all vår matlagning bygger på enkla principer som att använda goda råvaror och att laga allt från grunden, d.v.s. inga halvfabrikat och färdiga råvaror. Vi kommer att bjuda på ett modernt och internationellt inspirerat kök. Basen är dock det klassiska svenska köket med härliga säsongsvariationer under året.

– Under lunchen kommer en buffé att dukas upp på den nybyggda (byggs under sommaren) barbänken i lokalens inre del. På denna buffé kommer ett antal varma rätter att finnas som val, samt en mängd vegetariska rätter, härliga sallader, vårt egna stenugnsbakade bröd och andra nyttigheter att serveras.

Det låter spännande. När öppnar ni det nya konceptet?

– Den första september är det nyöppning. Förutom att serveringsbänken flyttas och byggs om kommer själva restaurangdelen också att uppdateras, bl.a. med platser längs långa fönsterraden. Här kommer gäster att kunna sitta och blicka ut över tennisparken.

Vad blir den stora skillnaden för oss medlemmar när ni tar över?

– Klubbens medlemmar är naturligtvis vår viktigaste målgrupp. Vi kommer att försöka vara mycket lyhörda och tillmötesgående när det gäller förslag och efterfrågan från medlemmar.

– På samma sätt som våra andra butiker idag erbjuder mat för avhämtning, nygräddat surdegsbröd, bullar/kakor och utvalda kolonialvaror kommer den nya restaurangen också att erbjuda detta.

– Vår tanke är att man innan spel kan gå förbi restaurangen och förbeställa middag för avhämtning. När man sedan har spelat klart är det bara att hämta upp de färdiga kassarna.

Hur blir det för alla juniorer?

– Jag har själv barn som spelar i klubbens juniorverksamhet och vet hur viktigt det är att förbereda med bra mat innan träning. Vi kommer att satsa mycket på att ta fram olika mellanmål och middagsförslag till klubbens juniorer. Fokus kommer naturligtvis att, förutom nyttighet, vara att allt ska vara gott. En inte alltid helt enkel ekvation…, men vi känner oss mycket förhoppningsfulla och vi har ett antal bra idéer.

Vilken är din favoriträtt?

– För mig vinner alltid enkelhet över det komplexa och invecklade. Jag älskar en grillad fisk eller köttbit med en härlig sallad. Råvaran är det centrala.

Du spelar själv tennis på KLTK. Vilken är din styrka på tennisbanan?

– Tänker dessvärre sällan på mina styrkor på banan, blir mer frustrerad över de svagheter som ständigt gör sig påminda. Som min helt opålitliga serve, senast slog jag en boll i bakhuvudet på min stackars dubbelpartner.

Vem är din favorittennisspelare?

– Jag gillar ”underdogs”, spelare som kommer underifrån och jobbar sig upp. Min absoluta favorit för stunden är amerikanen Brian Baker. Håller tummarna för att tävlingsledningen för If Stockholm Open lyckas få hit honom.