AoK Next-Generation: Ny storsatsning för juniorer

Med målet att forma framtida tennisstjärnor och skapa en miljö som inspirerar unga talanger lanserar Academy of KLTK sin senaste satsning, AoK Next-Generation.

Sedan dess start 2015 har Academy of KLTK (AoK) varit en kraftkälla för unga lovande tennisspelare som nått landslagsnivå och spelat i junior-Grand Slams. Under 2024 tar AoK steget vidare med sin nya satsning ”AoK Next-Generation”. Detta program är speciellt utformat för juniorer från KLTK som visat exceptionell dedikation och har seriösa ambitioner med sin tennis. Med stöd i form av läger och tävlingsresor, syftar programmet till att ytterligare förstärka dessa spelares utveckling.

Årets första aktivitet ägde rum i januari 2024, där ett team bestående av sju spelare och coach John Björksund deltog i ett träningsläger i Göteborg i samarbete med Göteborgs Lawn Tennisklubb (GLTK). Helgens träning fokuserade på att stärka spelarnas mentalitet, en avgörande aspekt för att tävla på högsta nivån. Enligt coach Björksund var lägret mycket lyckat, och betonade vikten av sammanhållning och gemenskap för unga elitidrottare. Lägret var en utmärk förberedelse inför kommande Tennis Europe tävling i Vänersborg.

Vi är stolta över att introducera denna spännande satsning och är övertygade om att AoK Next-Generation kommer att erbjuda en inspirerande och välkomnande miljö för unga talanger att träna och utvecklas i. Vi ser fram emot att se dessa spelare blomstra och utvecklas.

Publicerat 2024-02-01