80 matcher kickade igång IP-året

IP-stegens kick-off för 2018 genomfördes i helgen med inte mindre än 80 matcher.

Den 23:e Blixtutmaningen hade lockat inte mindre än 40 deltagare som spelade fyra matcher var på tid med no-ad.

Det måste gå fort om ett så omfattande spelprogram ska kunna genomföras på en förmiddag. Men så är inte heller matchresultaten syftet med ”Blixten” utan i stället den sociala aspekten med möjlighet att under några timmar träffa nya klubbkamrater och därmed vidga gruppen av tennispartners.

– Allt flöt på väldigt bra kommenterade tävlingsgeneralen Christian Jungefeldt från Klubbkommittén som gjorde sin första Blixtutmaning som tävlingsledare. Det enda som överraskade mig som nybörjare i tävlingsledarbåset var att vissa deltagare föredrog walk over före att spela match trots att de både var anmälda, ombytta och hade tagit sig till hallen för att delta.

Förstarankade Stefan Löhr (3:e från vänster i bild) behöll sin plats och kunde triumfera som turneringens segrare på herrsidan. Carl-Fredrik Neikter (2:a från vänster i bild) knep 2:a platsen och Per Nordlander (längst till höger) återfanns på 3:e plats.

På damsidan visade sig Annika Stenberg (bilden) svårslagen och fick ta emot 1:a priset efter väl genomförd turnering. Ira Jerselius klättrade från plats 99 till 65 och belönades med 2:a priset i damklassen.

Efter matcherna avslutades turneringen med lunch, prisutdelning och trevlig samvaro klubbkamrater emellan. Grattis till alla pristagare!

Ett stort tack till den uppskattade tävlingsledningen, anförd av Christian Jungefeldt som med stöd från klubbkamraterna Ausra Matuseviciene och Paula Lidström skötte turneringen med fast och säker hand.