Fredagsspel

Fredagsspelet är ett samarbete med TSK Malmen där våra elever får möjlighet till matchspel i en rolig och stimulerande miljö. Genom att vi samarrangerar detta med en annan klubb får våra spelare träffa andra barn som delar intresset för tennis och samtidigt får möjlighet att möta många olika motståndare, inte bara sina klubbkamrater.

REGLER FREDAGSSPELET

Fredagsspelet riktar sig till samtliga juniorer födda 2011-2014. Fredagsspelet är alltid mellan 18.00-21.00 i någon av klubbarnas hallar. Förbehåll som en viss tid eller i en viss hall kan inte ges.

Anmälan görs på hemsidan, där anmälan är öppen från måndag lunchtid – torsdag 17.00.

Kl. 14.00 på fredag sätts spelschemat upp på anslagstavlan och på hemsidan under fliken Kalender, där kan alla se vem de kommer möta, vilken tid de spelar samt om matchen spelas på KLTK eller TSK Malmen. Observera att det hela är ganska enkelt. Har man anmält sig under veckan så kommer det garanterat bli match på fredagskvällen och vilken hall det blir får man besked tidigare samma dag.

Du paras ihop med en motståndare som passar din spelnivå.

Tanken är att spelarna själva skall klara sig på banan, hålla koll på räkningen och kunna döma. En del av utbildningen är att juniorerna får chansen att göra fel och lära sig.

I minitennismatcherna hjälper en ungdomstränare till under matcherna. Föräldrar skall inte blanda sig i domslut och räkning (gäller alla nivåer). Här får juniorerna alltså bra träning att ta eget ansvar och lära sig spela tennismatcher. Till minitennismatcherna ordnar klubben med bollar. För mer information för dig som förälder, KLICKA HÄR.

Till Röd, Orange och Grön matcherna tar spelarna själva med bollar. Viktigt att man spelar på den bana samt med den bollen som är angivet i spelschemat. Räkna med att man kan få gå ner en nivå än den man är van vid för att spelschemat ska gå ihop.

Matcherna startas alltid med en inbollning på max 5 minuter där ni värmer upp era slag, forehand, backhand, volley, smash och serve, precis som proffsen på tv. Sedan lottar man om serven och sätter igång matchen.

Ordningsregler vid spel i Fredagsspelet:

  • Plocka in linjerna efter er och återlämna materialet där ni hämtade det.
  • Barnen ska slänga skräp etc i papperskorgar, det ska vara snyggt när man lämnar hallen.
  • Vid spel på TSK fikar man i receptionen (inte på läktaren)
  • Vid spel på KLTK ska fikat hämtas i restaurangen innan kl. 20.00.

Vid sjukdom eller annat förhinder ska man så fort som möjligt meddela den egna klubbens kansli. Efter 17.00 meddelas motståndare eller tränare. I det fall man inte anmält frånvaro får man en varning. Vid upprepning utesluts man från fredagsspelet resten av terminen.