Mouratoglou Tennis Academy - juli 2016

I hjärtat av Sophia Antipolis på franska Rivieran ligger Mouratoglou Tennis Academy, det mest avancerade tenniscentret i Europa, som erbjuder sportutbildningar och fritidsaktiviteter i världsklass.

IN ENGLISH

The dream comes true

Centrum för tennis:

Endast 20 minuter från centrala Nice i hjärtat av Sophia Antipolis ligger Mouratoglou Tennis Academy, den största och mest avancerade tennisakademien i Europa. Mouratoglou kombinerar ett högpresterande tenniscenter med möjlighet till en kvalitativ internationell utbildning.

Akademien erbjuder sina studenter en värdefull inblick i både idrott och utbildning. Programmet kan leda till en professionell tenniskarriär eller aktiva högskolestudier, inte minst genom de amerikanska universitetens stipendieprogram.

Toppmodern infrastruktur:

För att uppnå den ambitiösa målsättningen att bli det ultimata högpresterande tenniscentret i Europa, gynnas akademien av ett perfekt läge på franska Rivieran. Eller vad sägs om ett exceptionellt klimat för tennis med mer än 300 soldagar om året? Trots att verksamheten redan är i drift kommer fullbordandet av Mouratoglou Tennis Academy då anläggningen invigs i juli 2016 med en Country Club och studenternas campusanläggning.

Country klubben kommer att erbjuda följande bekvämligheter av premiumklass: Konferensrum, fitnesscenter, pro-shop för tennis, café, restaurang, rehabcenter och privat pool. Området där akademien är belägen omfattar totalt 34 tennisbanor med olika spelunderlag inklusive åtta med regn- och solskydd, en multi-sport plan, en 80 meter löparbana, fyra padelbanor och en ikonisk pool naturligtvis formad som en tennisracket.

För att tillfredställa behovet av övernattningar samarbetar akademien med det befintliga fyrstjärniga hotellet Sophia Country Club som ligger direkt vid entrén till akademien.

Optimal träningsplats:

Akademien är en optimal träningsplats för turnerande tennisproffs.
Bland akademiens permanenta spelare kan nämnas världsettan Serena Williams som har ännu en exceptionell säsong bakom sig tillsammans med tränaren och styrelsens ordförande i Mouratoglou Academy – Patrick Mouratoglou. Herrarnas världsetta, Novak Djokovic, som är bosatt i närliggande Monaco, är ofta på plats vid akademien mellan sina turneringar.

De franska proffsen Jérémy Chardy och Alizé Cornet har akademien som bas samtidigt som de fungerar som mentorer för de permanenta akademispelarna. Andra proffs som är knutna till Mouratoglou är Elina Svitolina (nr 14 WTA), som 2015 har haft sin bästa säsong i sin unga karriär samt de senaste WTA-vinnarna Anastasia Pavlyuchenkova och Yanina Wickmayer.

I slutet av 2014 grundade Patrick Mouratoglou the Champseed Foundation för att ekonomiskt bistå tennistalanger i syfte att utveckla deras fulla potential. Akademin är en perfekt anläggning för utvalda ”Champseeders” så som den lovande tyska talang Rudolf Molleker som regelbundet tränar på akademien.

130 på heltid:

Akademien omfattar 130 manliga och kvinnliga studenter på alla nivåer och ursprung som tränar tennis året runt och samtidigt studerar franska eller engelska skolprogram.

För att uppnå bästa möjliga träningsmiljö har eleverna till sitt förfogande 30 mycket kvalificerade tränare inom tennis-, fys- och mental träning. Alla utbildade enligt Mouratoglou metoden.

Alla permanenta elever tränar två till tre timmar tennis per dag i grupper om högst fyra spelare och deltar dessutom i fysträning för att förebygga skador och nå maximal styrka och uthållighet.

USA-stipendium:

Det allra bästa eleverna kan förvänta sig att bli en del av proffstouren i tennis. För de som vill fortsätta sina studier samtidigt med tennis på hög nivå är ”Mouratoglou Scholarship USA Program” något att utforska. Genom programmet hjälper Akademien studenter att få tillgång till en mycket kvalificerad utbildning. Varje år erbjuds fler än 35 elever från Akademin stipendier till några av USA:s främsta högskolor.

Perfekta fritidscenter:

Akademien är också öppen för allmänheten, som snart kommer att kunna njuta av den exklusiva Country klubben. Seniorer och juniorer på alla nivåer kan finslipa sitt spel på Akademien tack vare anpassade privatlektioner med någon av de välutbildade coacherna eller vid någon av de många träningsläger som erbjuds året runt.

Mouratoglou Tennis Academy erbjuder en toppmodern miljö för sport- och utbildning för elever på alla nivåer i syfte att få spelaren att blomstra och nå sin fulla potential i tennis.

WWW.MOURATOGLOU.COM