Stor dramatik inledde finaldagen

116 år efter premiärupplagan har Kungens Kanna & Drottningens Pris genomförts i Kungl. Tennishallen. På lördagen bjöds publiken på singelfinalerna.

Förhandstipsen slog in i pojkarnas final i Kungens Kanna. Det blev en nervös match kompisar emellan och inte helt otippat krävdes det tre set och ett avgörande tiebreak för att skilja dem åt.

Jack Pinnington Jones var den som höll sina nerver bäst i schack och han var idag dessutom den jämnaste av de bägge. Joel Pierleoni gick mer in och ur matchen som verkligen stod och vägde. Spelet inleddes nervöst med många misstag men sedan stegrades nivån hela tiden och vi fick en mycket välspelad och dramatisk final. Helt i publikens smak.

– Roligt för det engelska teamet som är väldigt sympatiska och jobbar på hårt och målmedvetet. Detta borde sporra våra svenskar där några dessutom har vunnit mot dem nyligen. Kan dom kan vi, kommenterar tävlingsgeneralen Joe Beaton.

– Var här redan förra året och den här vinsten betyder massor för mig. Vilken jackpot med titel i såväl singel som dubbel, fantastiskt, utbrister den sympatiske vinnaren.

Amarissa Toth från Ungern vinnare av Drottningens Pris.

I Drottningens Pris var det snabbfotade energiknippet Amarissa väldigt stabil. Med sitt fotarbete och det stadiga spelet satte hon stor press på österrikiskan Elena Karner. Karner fick aldrig tid för att ställa in och slå sina hårda och vägvinnande slag som vi sett prov på hela veckan.

Elena Karner har gjort det strålande fram till finalen men idag kanske omständigheterna med finalen på Centre Courten, TV-sändning, linjedomare och bollkallar blev för mycket. Lägg där till en mycket svår motståndare.

Amarissa strålade som en sol efteråt och var så glad efter karriärens största titel.

– Amazing week, amazing tournament – thank you!