Tennisfestival i Kungliga

21 november 2009

Hemmamatchen mot Argentina den 5-7 mars i Davis Cups första omgång kommer att spelas i Kungl. Tennishallen i Stockholm. Svenska Tennisförbundet och Arena Group står som arrangörer.

– För första gången på 12 år får huvudstadsborna en landskamp i tennis att se fram emot. Vi kommer till en befintlig anrik arena och det är en anläggning som det svenska laget kan, gillar och är hemmastadda i, säger Henrik Källén, generalsekreterare i Svenska Tennisförbundet.

Senast det svenska Davis Cup-laget spelade i Kungl. Tennishallen var när man besegrade Spanien i semifinalen 1998. När det stod klart att de tre Davis Cup-kommunerna, Malmö, Helsingborg och Göteborg inte kunde arrangera nästa års första match tittade Förbundet på nya lösningar. Istället för en arrangörskommun blir det nu Arena Group som skriver avtal om arrangemanget.

– Vi är redan sponsorpartner till SvTF och vill växa på eventområdet. Med DC-matchen ser vi en bra möjlighet att koppla ihop våra verksammheter och marknadsföra oss och partners som är intresserade av tennis, säger Mikael Tillström på Arena Group.

Om den nya kaptensduon, Thomas Enqvist och Magnus Larsson, lotsar laget till seger mot Argentina talar mycket för att Sverige möter Ryssland i kvartsfinal den 9-11 juli. Ryssarna möter Indien på hemmaplan i första omgången och en match mellan Sverige och Ryssland spelas i Sverige och då har Davis Cup- kommunerna företräde till arrangemanget. Vinner Indien mot Ryssland blir det bortamatch i juli för det svenska laget.

Under DC-veckan i mars spelas också Veteran-SM med KLTK som arrangör. Läge för tennisfestival i huvudstan med andra ord!

Fler nyheter i samma kategori

Kommande aktiviteter

11 - 27 jul 2014

Konfirmationsläger

26 jul - 2 aug 2014

KLTK:s Sommarspel

2 - 8 aug 2014

Elitläger

Senaste Nytt

Proffskollen 3: Hilda Melander

22 jul 2014

Hilda Melander nådde under juli karriärens högsta ranking i såväl singel som dubbel, 345 respektive 312. Jakten för att nå nästa nivå fortsätter dagligen, på hemmaplan och ute på tävlingar.

Tennis Camp

17 jul 2014

Ett tennisläger för seniorer arrangeras 11 - 14 augusti.

Kungliga Tennishallen
Freys Hyrverk
Tempest group Öhrlings PricewaterhouseCoopers Sverige Eurocard Elite Gotska sponsor