Aktuellt

Nedan hittar du information om de senaste nyheterna och aktiviteterna på squashen.

Racketlek – Kungl. Tennishallen

Välkommen till InMo och Intersquash racketlek med start höstterminen 2017.

Syftet med kurserna är att barnen ska få en rolig och aktiv träning samtidigt som vi introducerar dem till squash och racketsport. Ett mer långsiktigt mål är att barnen ska utvecklas och tycka att det är roligt och vilja fortsätta spela racketsporter i framtiden.

Alla är välkomna!

Kurserna är uppdelade inom respektive åldersgrupp och med olika fokusområden.

Barn 5-6 år:

 • Start 12 sep – 19 dec
 • Tisdagar kl. 15.15-16.00
 • Varje pass är 45 min långt
 • Max 12 deltagare, 2 instruktörer

Innehåll:

 • Lek med racket och boll
 • Fånga och kasta med boll och diagonalt tänk

Pris 2.200 kr, i priset ingår:

 • Lån av racket, boll och glasögon
 • T-shirt
 • Rabatt i vår shop


Barn 7-8 år

 • Start 12 sep – 19 dec
 • Tisdagar kl. 16.00-17.00
 • Varje pass är 60 min långt
 • Max 12 deltagare, 2 instruktörer

Innehåll:

 • Lek med racket och boll
 • Grunder i sving och positioner

Pris 2.200 kr, i priset ingår:

 • Lån av racket, boll och glasögon
 • T-shirt
 • Rabatt i vår shop


Barn 9-10 år

 • Start 7 sep – 14 dec
 • Torsdagar kl 15.30-16.30
 • Varje pass är 60 min långt
 • Max 12 deltagare, 2 instruktörer

Innehåll:

 • Lärande av squashsving, taktik, positioner och grundslag.

Pris 2.200 kr, i priset ingår:

 • Lån av racket, boll och glasögon
 • T-shirt
 • Rabatt i vår shop

Lärare är våra egna elitsatsande ungdomar och ansvarig tränare är Bolbol Aziz, Landslagstränare i Squash.

Sommarerbjudande med Romain

Vår tränare Romain Tenant är tillgänglig denna sommar för att hjälpa er i utvecklingen av er squash. För er som inte känner Romain så är han landets kanske bästa tränare och har under många års tid varit fulltidsproffs. Han har dessutom spelat i både franska och svenska landslaget i många år.

Lektionerna med Romain kostar endast 300 kronor hela sommaren.

Följande tider gäller för lektioner:

Mån- ons: 10.00-15.00
Tors- fre: hela öppettiden. ( se hemsidan för exakta tider )

Passa på att utveckla ert spel under sommaren, så att ni är redo till säsongstarten i höst!

Har ni frågor kan ni kontakta oss i receptionen och för att boka kan ni kontakta Romain direkt på 073-3444953.

Sommarläger för medlemmar

Datum: 26/6- 30/6 17:00-18:30

Pris: 200 kronor per gång eller 800 kronor för alla dagar

Tränare: Romain Tenant

Sista anmälningsdag: 23/6 till bolbol@intersquash.se

Vi kommer att träna teknik, taktik och fys under alla dagar för att utveckla vårt squashkunnande!

Varmt välkomna!

4:e plats för Intersquash Club

Intersquash Club gjorde sitt sämsta år i Elitserien på 10 års tid när man till slut placerade sig som fjärde lag i slutspelet. I semifinalen mot Teknova SK som vi lyckats besegra två gånger i grundserien vann Filip Krüeger med 3-1 och Joel Vikstén förlorade överraskande med 0-3. Detta innebar att Rasmus Hult igen behövde göra en bragdmatch mot Cameron Pilley och var tvungen att ta game. Denna gång visade den 17:e rankade Pilley all sin rutin och kunde vinna matchen med 3-0 vilket innebar att Teknova redan innan sista matchen hade vunnit då de tagit fler game.

I match om tredje pris var det ett sargat lag som ställde upp. Samuel Lavebrink, 16 år, fick göra debut och kämpade på bra mot en för rutinerad motståndare. Resten av laget förlorade vilket innebär att vi slutade fyra. Det var 10 år sen sist vi slutade utanför pallen, något vi är oerhört besvikna över.

Nu väntar en sommar, där vi hoppas att våra spelare lägger ned mycket tid på träning så att vi kan komma tillbaka nästa år med ett mer slagkraftigt lag.

Slutspelet

Lottningen till slutspelet gjordes igår av squashförbundet efter att vi meddelat vilket lag vi valde i slutspelet. Vi valde Teknova SK.
– Det var inget lätt val då alla lag som gått till slutspelet är väldigt jämna. För oss kvittar det egentligen vilka vi möter, vi har endast ett mål och det är att vinna ett nytt guld. För att vinna behöver vi slå alla lag, i vilken ordning vi behöver gör det kvittar helt. Samtidigt har vi en enorm respekt för Teknova som vi haft två tuffa matcher mot i år och all fokus ligger endast på den matchen.Den matchen kommer att bli oerhört tuff och varje boll kommer att räknas. På pappret kanske vi inte har det bästa laget av de fyra som gått till slutspelet, men vi har slagit ur underläge förr och har en tendens att kämpa för varandra när vi behöver det som mest , kommenterar lagkapten Bolbol Aziz.


Nästa vecka meddelar vi laget- fram tills dess hoppas vi att alla ser till att vara på plats på Roslagshallen den 2/6 16:00 då vi spelar semifinal mot Teknova SK.

Intersquash Club- Teknova SK 3-1

Det blev en magisk kväll på Kungliga. Vinst var det enda som gällde så att vi skulle vinna serien och därmed få fördelen att välja motstånd i semifinalen.

Först ut var Joel Viksten som mötte Teknovas unge juniormästare Erik Jakobsson. Det blev en rafflande match som böljade fram och tillbaka. Vi hade räknat med att vinna den matchen för att plan A skulle gå i lås. Men Erik ville annat och lyckades vinnn femte med 11-6.

Martin Golbe ökade på stressen för då han tog första gamet mot Flip Krüeger 11-5. Men sedan kom Krüeger igång och vann med  3-1 och kvitterade.

Så blev dags för Rasmus att försöka slå Cameron Pilley som är rankad rankad på 17 plats i världen. En given seger på förhand för världsspelaren. Men Rasmus tog första game 11-8. Pilley tog andra 11-8 och därmed kändes det som att det var det.

Men Rasmus ville annorlunda. I tredje blev det mycket jämnt men där Rasmus vann 12-10, efter fenomenalt spel och publikens stora förtjusning.  I fjärde game tog Rasmus kommandot och tog snabbt ledningen. Det blev tillslut 11-6 och skrällen var ett faktum.

– ”Det bästa jag någonsin sett”, kommenterade Intersquash lagledare Bolbol Aziz.

På den klassiska sportfrågan om hur det känns svarar Rasmus att det känns mycket bra. Publiken var i extas och gratulerade Rasmus med stående ovationer.

Cameron Pilley sa att han inte kunde skylla på något utan Rasmus var starkare och bättre idag. Han spelade verkligen bra.

Adam Auckland hade därefter inga problem att besegra Carl Remle och vann kliniskt med 3-0.

Därmed vann Intersquash Club grundserien med Skellefteå SK som tvåa. Mer spännande kan det knappats ha kunnat bli! Seriens sista lagmatch för Intersquash blev helt avgörande. Imorgon ska vi lämna in beslutet om motståndare i semifinalen.

Intersquash Club- Teknova SK 3-1

Rasmus Hult- Cameron Pilley 11-8, 8-11, 12-10, 11-3

Adam Auckland- Carl Remle 11-8, 11-8, 11-6

Joel Vikstén- Erik Jakobsson 7-11, 13-11, 7-11, 11-9, 6-11

Filip Krüeger- Martin Golbe 5-11, 11-5, 11-5, 11-5, 11-6

Roslagen SRC- Intersquash Club 2-2

Filip Krüeger räddade ett viktigt kryss då han vände ett 7-10 underläge i avgörande game till vinst med 13-11 i femte. Joel och Rasmus mötte för dagen tuffare motståndare och Adam kunde enkelt slå Romain Tenant med 3-0.

Ikväll spelas den sista matchen i grundserien hemma mot Teknova med Cameron Pilley ( VR 17 ) i spetsen.

Roslagen SRC- Intersquash Club 2-2

Olli Touminen- Rasmus Hult 11-8, 11-9, 11-8

Romain Tenant- Adam Auckland 2-11, 3-11, 1-11

C-J Löfvenborg- Joel Vikstén 11-7, 8-11, 10-12, 6-11

Henrik Löfvenborg- Filip Krüeger 11-6, 11-13, 8-11, 11-6, 11-13

Oliver Vasilis till EM

Sverige ställer upp med lag i båda åldersgrupperna – U15 & U17. Det är lagtävling med två killar och en tjej som spelar i varje lag. Dessutom tillkommer en spelare av varje kön så man kan växla spelare. Maximalt fem spelare kan utgöra laget,varav tre spelar åt gången.

Lagen leds av Steve Payne (u17) och Ola Jangbecker (u15) och de har tagit ut följande spelare:

U17
Sara Månberg, Stockholm
Anna Kaiding, Skellefteå
Fritiof Jacobsson, Göteborg
Teo Carleke, Carlskrona
Oliver Vasilis, Intersquash Club

U15
Moa Bönnemark, Malmö
Malin Frank, Linköping
Fabian Stämneryd, Linköping
Neo Friberg, Göteborg
Otto Månberg, Stockholm

Matcherna börjar på torsdag! Seedning, lottning och tidsschema blir slutligen fastställt och publicerat på måndag och kan ses via länken här: https://goo.gl/RZ2jZ4

Elitserieavslutning

Det återstår två matcher i årets Elitserie:
15/5 Roslagen Src- Intersquash
16/5 Intersquash- Teknova

Båda matcherna spelas klockan 18:00. Vi hoppas på ett stort stöd både på Roslagshallen och på Kungliga. Vi leder för tillfället med 2 poäng och det är oerhört viktigt att försöka vinna serien inför slutspelet då vinnaren får välja motståndare i semifinalen. Hemma mot Teknova får ni även chansen att se Australiens nummer 1 Cameron Pilley på banan. Cameron har varit topp 20 i många år och är idag rankad som nummer 17 i världen. Ta chansen att få se denna världsspelare live!

Malmö Open

Det var många Intersquashare som befann sig i Malmö under helgen och tävlade både i junior- och seniorklassen. Bäst lyckades Oliver Vasilis som placerade sig på en meriterande tredje plats. Oliver har gått från klarhet till klarhet under säsongen. Får Oliver i sig en bra sommar kommer han garanterat störa många seniorer till hösten.

Även Joel Vikstén gjorde bra ifrån sig i elitklassen. Han slutade på en meriterande femteplats efter att han i sista matchen slagit sverigetrean Viktor Högberg med 12-10 i femte game. Otroligt imponerande från Joel som bara för en månad sen låg hemma i körtelfeber. Vi hoppas Joel kan behålla formtoppen inför de avslutande matcherna i Elitserien.

Nick Göth Errington och Filip Krüeger på Junior EM

Nick och Filip befann sig under 10 dagar i Lissabon för att tillsammans med Erik Jakobsson ( Teknova ), Fritof Jacobsson ( Göteborg ) och Sara Månberg försvara de svenska färgerna. Nick kom i den individuella delen på en 25:e plats och Filip slutade 27:a.

I lagtävlingen hamnade det  svenska laget  i den särklass svåraste gruppen tillsammans med Spanien (5), Tjeckien (4) och Finland (13). Sverige var seedat 12:a. Spanien tog silver och Tjeckien tog brons!
Genom sin vinst över Finland blev det match mot Danmark i första placeringsmatchen. Där blev det vinst och match mot Irland som var för svåra. I sista matchen mot Holland blev det intensiv match som Holländana till slut kunde vinna knappt.

Att hålla seedningen är klart godkänt och med den entusiasm och kämpaglöd som laget hade var det med mersmak. Marginalerna är små och tillfälligheter avgjorde denna gång till vår nackdel. Att vi även är bäst i Norden är pluspoäng.

Intersquash Club- Team Göteborg 4-0

Vinsten mot Uppsala följdes upp med en komfortabel 4-0 vinst mot Göteborg, vilket innebär att vi utökar serieledningen till två poäng före Skellefteå som ligger tvåa.

Två tuffa matcher återstår, nämligen borta mot Roslagen 15 maj och hemma mot Teknova 16 maj. Dessa matcher blir direkt avgörande inför slutspelet som spelas i juni på Roslagshallen.

Intersquash Club- Team Göteborg 4-0

Rasmus Hult- Viktor Högberg 14-12, 17-15, 9-11, 11-5

Adam Auckland- John Henryz 11-9, 11-5, 11-9

Nick Göth Errington- Fritiof Jacobsson 4-11, 11-2, 11-4, 11-3

Filip Krüeger- Håkan Andreasson 11-6, 11-6, 7-11, 11-6

Intersquash Club- Interoc Uppsala 3-1

Det blev en enkel 3-1 vinst i matchen mot Uppsala. Filip, Nick och Adam hade inga som helst problem att vinna sina matcher. Rasmus slet på fantastiskt mot Iker som är rankad som nr 73 på världsrankingen men fick ge sig med 1-3 efter 80 minuter. Idag avslutas serieomgången då vi möter ett ungt Göteborg klockan 18:00 på Kungliga. Vi ligger 2 poäng efter Skellefteå med en match mindre spelad.

Intersquash Club- Interoc Uppsala 3-1

Rasmus Hult- Iker Pajares 10-12, 8-11, 11-8, 4-11

Adam Auckland- Michael Babra 11-2, 11-5, 11-6

Nick Göth Errington- Andreas Karlsson 11-4, 11-6, 11-4

Filip Krüeger- Johan Fransson 11-4, 11-6, 11-7

SQUASHARKIV