Syskonuppgörelse i Mixed-KM

Tidigt en söndagsmorgon i november samlades 18 morgonpigga par för att göra upp om titeln i Mixed-KM eller lite högtidligare KLTK Mixed Doubles Championship.

Syskonen Caroline och William Kållberg fick bära favoritskapet efter deras seger i Höstturneringens mixedklass tidigare i år. Mycket riktigt återfanns bror och syster Kållberg i semifinal när det började dra ihop sig till ett avgörande i Kungl. Tennishallen. Övriga semifinalister var Lina Westberg i par med Lars Stener, Cecilia Weiner/Johan Saxon och ytterligare ett syskonpar, Sofia och Ted Segerfors.

Caroline och William vann sin semifinal mot Weiner/Saxon tack vare stabilt servande och en heltäckande insats framme vid nät. I den andra semifinalen följdes Westberg/Stener och ”Segeforsarna” åt länge innan Sofia och Ted satte in stöten och vann med 6-4.

Finalen mellan de fyra syskonen blev en intensiv drabbning som höll publiken på nålar. Vid ställningen 5-4 i egen serve skaffade sig Sofia och Ted matchbollar men lyckades inte utnyttja läget utan istället blev det utjämnat, 5-5. Kållbergs tog tillvara på sitt momentum och visade ingen pardon i de efterföljande gamen, segern säkrades med 7-5.

En lång dag med många matcher för de glada men trötta spelarna avslutades med en gemensam lunch och prisutdelning i restaurang Kungliga.

– Roligt att se att så många medlemmar deltog i klubbens allra första Mixed-KM i modern tid, kommenterar tävlingsledaren Kristina Ebenius från Klubbkommittén.