Succé i Falun

Vintertouren i Falun resulterade i många fina insatser av KLTK:s representanter. I herrklassen tog Linus Carlsson Halldin sin andra raka titel efter finalseger mot Sebastian Eriksson, i ett spännande KLTK-derby.

Tävlingen blev en genombrottshelg för Sebastian Eriksson, KLTK-junioren som fyller 16 i maj. Han vann i två raka set mot jämnåriga Rafael Ymer och därefter mot klubbkompisen Timothy Carlsson Seger i tre stentuffa set. I semifinalen väntade danske Elmer Möller, rankad 25:a i världen bland juniorer och givetvis en storfavorit på pappret. Sebastian stod dock emot och segrade med 7–6 (6), 5–7, 6–2.

– Vi som ser Sebbe i träning är inte förvånade över hans succé-insats i Falun. Han har jobbat hårt, utvecklat sitt serve och retur-spel samt gör smarta slagval i duellspelet, kommenterar coach Magnus Ennerberg som var på plats under helgen.

I finalen blev det dock stopp mot klubbkamraten Linus som gjorde en mycket solid insats, med exempelvis endast fyra missade slag i andra set. Totalt tog Linus 48–18 i game på sina fyra matcher och visar ännu en gång att hans målmedvetna träning ger utdelning.

Det var en händelserik helg i Falun och förutom finalisterna så stod även Timothy Carlsson Seger för en riktigt fin insats då han besegrade andraseedade algeriern Nazim Makhlouf i en lång tresetare. Det är första vinsten för Timothy mot en spelare med ATP-ranking.

– Från de två intensiva tävlingsdagarna, tar vi med många bra lärdomar och härlig inspiration till träningsveckan framför oss, sammanfattar Ennerberg.