Nytt format för Elitserien

Efter hundranitton år ändrade Internationella Tennisförbundet år 2019 formatet på Davis Cup. Svenska Tennisförbundet vill inte vara sämre utan lanserar nu ett nytt upplägg för den svenska Elitserien.

Nya Elitserien är indelad i två grupper med fem lag i varje grupp. Varje lagmatch består nu av tre singlar och en dubbel och varje spelare får endast spela antingen singel eller dubbel. Detta upplägg gör att fem spelare kommer medverka vid varje lagmatch.

Serien är schemalagd väldigt koncentrerat med fyra lagmatcher fördelat på fem dagar. Dessutom genomförs den nya Elitserien sent på säsongen i syfte att kunna locka svenska college-spelare att hinna hem från sina skolor för att medverka i serien.

De två lagen som kommer först i varje grupp går vidare till ett slutspel och de två jumbo-lagen flyttas ner till Division 1.

– Vi ser väldigt positivt på det nya upplägget, bra med en kompakt och intensiv serie plus att vi hoppas att några college-spelare hinner hem och kan förstärka lagen, kommenterar KLTK:s sportchef Rickard Billing.

KLTK:s damer möter Upsala TK, Fair Play TK, Helsingborgs TK och GLTK.
KLTK:s herrar möter Solna TK, Lidingö TK, GLTK och MIK Tennis.

 

Publicerat 2022-11-18