Ny chef för Restaurang Kungliga

Lär känna Ulrika Bacci som är ny som ansvarig för Restaurang Kungliga.

Välkommen! Vad har du gjort innan du kom till oss?

– Jag har varit i branschen sen jag var 18 år och passerat genom flertalet av de klassiska stockholmskrogarna. Efter många år i fine dining med stora middagar och fina gästspel tyckte jag det var dags att återgå till rötterna och laga opretentiös och klassisk mat. Jag öppnade då en egen restaurang med fokus på husmanskost och lokala råvaror som jag drivit sen dess, senast i Danderyd. Förra året var tiden kommen att sälja och prova på något nytt. Är därför väldigt glad för min nya roll i Restaurang Kungliga.

Är du idrottsintresserad?

– I vårt jobb tror jag att man snittar på ungefär 20.000 steg om dagen, så det finns sällan kraft kvar i benen till mer motion. Däremot är jag ett otippat Formel 1- och Speedway-fan. Gillar också att åka till Alperna och åka skidor och på sommaren även vandra där. Håller nu på att ta jägarexamen och lär mig smygjakt. Det är nog det närmaste idrott jag kommer.

Vem vill du se i nästa upplaga av Stockholm Open?

– Jag älskar att se unga talanger uppfylla sina drömmar så jag hoppas starkt på att det går bra för det yngre gardet. Varför inte någon från Sverige som visar vägen och gör oss stolta.

Hur kommer vi märka att det kommit en ny chef till restaurangen?

– För mig är bemötandet det absolut viktigaste i en restaurangupplevelse. Att knyta kontakt med gästerna, vara lyhörd och ge alla en fin stund, är min högsta prioritet. Ser därför fram emot att möta KLTK:s medlemmar. Tillsammans med mina kollegor hoppas jag kunna arbeta fram ett matkoncept som tilltalar en bred målgrupp. Jag vill skapa en känsla som både attraherar tennisspelare och externa gäster.

Publicerat 2022-12-27