Välkommen Mikael Ryberger!

KLTK välkomnar nye tränaren Mikael Ryberger till klubben, vars främsta fokus kommer att ligga på tennisskolan.

Vad lockade med tränartjänsten på KLTK?

– Ryktet som går bland andra klubbar, det vill säga att det är en fruktansvärt bra organisation med oerhört kunniga tränare. Att komma till en storklubb lockade verkligen. Jag har kommit hit för att bidra med den kunskapen jag har fått efter 22 år som tränare.

– Redan efter två dagar här känner jag hur oerhört proffsigt det är här. Det känns väldigt uppstyrt men lekfullt uppstyrt, på ett bra sätt.

Ända sedan 19-årsåldern har Micke, som han presenterar sig som, arbetat inom tennistränaryrket. 22 år har spenderats på Ekerö TK, där han även är född. Hans senaste tränaruppdrag var hos Saltsjöbadens LTK.

Glad, högljudd och intensiv – tre ord som beskriver 53-årige Micke både på tennisbanan och privat, enligt honom själv.

– För att vara en bra tennistränare behövs engagemang och energi. En tränare ska inte instruera från bänken, säger Micke, som ofta återkommer till just glädjen under pratstunden på läktaren.

– Det är extremt viktigt med glädjen, det är så du får eleverna till att vilja återvända och komma hit igen. Tennisens kärna är att det ska vara kul – där tror jag att jag har mycket att bidra med eftersom jag själv tycker det är roligt och har ungefär koll på vad kidsen tycker är kul, samtidigt som eleverna på tennisskolenivå alltid ska lära sig något nytt.

Vilken tennistävling ser du fram emot mest under året?

– Stockholm Open. Jag lär nog vara involverad på något sätt inom KLTK och ser verkligen fram emot att vara en del av kugghjulet. Utöver det är Grand Slam kul att följa där Franska öppna är roligast av allt, säger Micke och avslutar med att han verkligen ser fram mot att träffa alla nya elever.

 

Publicerat 22-01-17