Junior-KM 2022 är avgjort

Efter en härligt intensiv vecka med många spännande matcher avgjordes i helgen Junior-KM 2022 ute på Kungl. Tennishallens grusbanor.

Från onsdag till söndag spelades Junior-KM i klasserna 12 och 14, samt Generationsdubbeln. Många deltagare har under veckan kämpat på KLTK:s fina grusbanor för chansen att få titulera sig som klubbmästare. Under onsdagen avgjordes även U10-klassen där spelarna visade rejäl kämparglöd och mycket glädje.

Finalerna i U12 och U14, samt populära Generationsdubbeln, spelades under söndagen. Generationsdubbeln började med poolspel där de fyra bästa lagen kvalificerade sig till semifinal. I finalen stod Ted Lee och Andreas Lee som slutsegrare efter en jämn kamp mot Alexander Watanabe Eriksson och Isabel Eriksson.

Efter Generationsdubbelns avgörande bjöds det på korv som avnjöts framför de spännande KM-finalerna i 12- och 14-årsklasserna.

– Kul med så många deltagare! KM är verkligen en aktivitet och tävling för alla, säger tävlingsledare John Björksund och fortsätter:

– KM-veckan ger alltid många bra matcher och tävlingens bästa match måste jag nog säga var nog den mellan Victor Benalal och Teodor Hagström, vilken kamp! Totalt sett var det en bra vecka för klubben och våra deltagare som innebar en perfekt start på höstterminen.

Bilder på pristagare samt spelbilder finns i nedan bildspel.

Publicerat 220905

Finaler Junior-KM 2022

FS12Stella Kitsou - Filippa Bolander0–6 2–6
PS12Theodor Hagström - Victor Benalal 7–6 6–1
FS14Isabel Eriksson - Lykke Lindorff6–4 6–3
PS14William Kjellberg - Ted Lee 6–1 6–3
GenerationsdubbelnAndreas Lee / Ted Lee - Alexander Watanabe Eriksson / Isabel Eriksson 7–3 5–7 7–6