Jack minns Kannan med stor glädje

Det är mindre än en vecka kvar tills första serven slås i Kungens Kanna & Drottningens Pris. Singel- och dubbelvinnaren från 2017, Jack Pinnington Jones, minns turneringen med stor glädje.

– Som 14-åring är det bara ett måste att spela den här turneringen, säger Jack till Inside KLTK.

Den 29 oktober till 6 november lockas världens främsta 14-åringar till Stockholm när Kungens Kanna & Drottningens Pris avgörs, en av årets stora höjdpunkter i Kungl. Tennishallen.

Den i dag 19-årige tennisspelaren Jack Pinnington Jones, en av Englands största framtidslöften som har vunnit två Future-tävlingar och redan rankas bland topp-400 i världen, fylls av glädje när han blickar tillbaka på tävlingen. Inte särskilt konstigt då britten vann både singeln och dubbeln i turneringen för fem år sedan som 14-åring.

– Mitt allra starkaste minne är finalen på Centre Courten. Men jag minns även alla som hjälpte till på tävlingen och som var fantastiska och att maten var toppen, säger Jack.

– Stockholm var även en härlig stad där det hände mycket. Det var en skön känsla vart jag än gick och folk var alltid väldigt välkomnande.

I singelfinalen mötte Jack sin kompis Joel Pierleoni, som han även vann dubbelfinalen med. Det krävdes tre set, ett långt och dramatiskt final-set och ett nervigt tiebreak-avgörande för att skilja dem åt.

Efter finalen sa Jack att segern ”betydde allt i världen”.

– Det var den största titeln jag någonsin hade vunnit och jag var inte i närheten av att vara favorit, så det kändes verkligen surrealistiskt att lyfta både singel- och dubbel- pokalen.

Kungens Kanna & Drottningens Pris, som har Super Category-status, anses vara en av de två främsta turneringarna på Tennis Europe Junior Tour tillsammans med Les Petits As i franska Tarbes.

– Som 14-åring är det bara ett måste att spela turneringen. Det spelas i en otrolig arena och är en av de starkaste Tennis Europe-turneringarna för året, så det är ett riktigt bra test för att se var du står jämfört med alla andra i världen, säger Jack och berättar om sitt nästa mål:

– Nå topp-100, fortsätta utveckla mig och förhoppningsvis kunna leva på min sport.

 

Publicerat 221024