Fair Play stod för tufft motstånd

Storfavoriten Fair Play TK på bortaplan var söndagens utmaning för KLTK:s elitdamer.

KLTK ställde upp med Alexandra Viktorovitch, Lisa Zaar, Anna Leijon och Lovisa Condé i dubbelspelet och i singelspelet tog Alva Norberg plats på fjärdesingeln. I dubbelspelet föll Anna och Lovisa på andradubbeln mot för bra motstånd och Lisa och Alexandra hade chanser i andra set att ta matchen till ett matchtiebreak men kom inte riktigt upp i tillräckligt bra nivå och fick se sig besegrade.

FPTK är det lag i Sverige som satsar mest på elitserien vilket gör att de ställer upp med ett väldigt starkt lag. KLTK:s tjejer får därför möjligheten att möta spelare på hög nivå i denna seriedrabbning. Lagmatchen slutade 5-1 till fördel Fair Play TK.

– I singelspelet fick vi se fantastiska matcher, Alexandra var två bollar från att besegra Fed Cup-spelaren Cornelia Lister, Lisa Zaar besegrade den högt rankade norska Fed Cup-spelaren Malene Helgö och Anna Leijon bjöd på rejält med motstånd mot den erfarna danskan Karen Barritza. Alva Norberg stretade på hela vägen på sin fjärdesingel men Frida Bostrand spelade för bra, summerar lagledare Magnus Ennerberg.

– Vi har fått se många bra tennismatcher, FPTK är storfavoriter rankingmässigt på samtliga matcher och vi står upp riktigt bra. Vi visar en grym lagkänsla där alla hejar och stöttar varandra och är närvarande från start till mål, avslutar Magnus.

Redan på tisdag fortsätter damernas elitserie då Tabergsdalens TK kommer på besök till Kungl. Tennishallen. Matchstart kl. 17.30.