Ett derby ifrån dubbla cupfinaler

På söndag 20 mars väntar två stormatcher mot samma motstånd i Kungl. Tennishallen! Det är dags för semifinal i Svenska Juniorcupen för både killarna och tjejerna och Salk står för motståndet. Gabriel Berner är en av de uttagna KLTK-spelarna.
– Jag är ”10 av 10”-taggad, säger Gabriel.

På söndag smäller det i Kungl. Tennishallen. Semifinalerna i Svenska Juniorcupen, lagtävlingen för 18-årslagen, ska avgöras för klubbens pojk- och flicklag. Inga mindre än Salk väntar på andra sidan nätet i båda matcherna. Matcherna startar 17:30 med dubblar på bana 7, 8 och 9 och därefter spelas singlar. Killmatchen består av 2 dubblar och 4 singlar medan tjejerna spelar en dubbel och tre singlar.

Gabriel Berner (på bilden ovan i träning inför semifinalen), född 2004, har i och med fjolårsdebuten i Elitserien och årets P18-debut representerat KLTK i samtliga lagserier.

– Det känns coolt att ha spelat i alla serier, säger Gabriel.

KLTK har vunnit SM tre av de fyra senaste cuptillfällena på killsidan och två av de fyra senaste tillfällena på tjejsidan. Nu är 17-åringen ett ynka steg ifrån finalspel och chans på guld i vad som i så fall blir hans sista lagmatch som junior.

– Det känns väldigt viktigt för mig att jag presterar denna gång, eftersom det är mitt sista år som junior. Jag vill göra mig själv stolt. Jag vill inte ångra mig i efterhand och känna att jag kunde ha gjort något bättre, säger Gabriel.

Salk på andra sidan nätet i en semifinal – hur känns det?

– Det kommer säkert bli lite spänt mellan oss. De har ett bra lag men det har vi också. Det kommer att bli tajta och bra matcher. Jag får ta med erfarenheterna från Elitserien där man tvingades spela på topp och vara med mentalt i de viktiga lägena. Vi har en bra chans. Jag tror att de som klarar av att hålla sig kalla vinner.

Hur taggad är du?

– 10 av 10. 100 procent. Vilken skala man än använder är det max. Jag är skittaggad.

Coach Magnus Ennerberg inför semifinalerna:

– Det kommer bjudas på stor spänning och högklassig juniortennis då både vi och Salk har många av de bästa juniorerna i Sverige i sina laguppställningar. Vi hoppas att många kommer och supportar våra lag, säger Magnus.

 

Publicerat 220318