Derby-Duell i Elitserien

Lidingö TK segrade med 4–2 efter spännande matcher när KLTK stod värd för herrarnas Elitserie hemma i Kungl. Tennishallen.

Ett derby är alltid extra spännande men den här gången var det lite utöver det vanliga då Lidingös lag bestod av KLTK:s tidigare herrlag som växt upp på klubben sedan junioråldern. Tack vare Lidingö TK:s rekryteringar består KLTK:s lag enbart av unga lovande spelare som får möjligheten att spela årets Elitserie.

– Elitserien har varit viktig för våra spelare detta år. Med en pandemi i världen har vi inte kunnat tävla internationellt som planerat, så dessa matcher mot äldre och högre rankade spelare i serien är otroligt lärorika för vårt team, kommenterar coach Magnus Ennerberg.

Dubbel handlar mycket om rutin och stabilitet och där var Lidingö starkast idag. Sebastian Abboud (bilden ovan höger) och Alexander Watanabe Eriksson gör en fin insats men faller på målsnöret. På förstadubbeln var ett av seriens bästa par för stadiga mot Erik Grevelius (bilden ovan vänster) och Linus Carlsson-Halldin.

Således 0–2 inför singelspelet men KLTK:s ungtuppar vek inte ned sig. Det kämpades frenetiskt på de fyra banorna och det var verkligen synd att matchen måste spelas utan publik när det bjöds på sån spänning.

När krutröken lagt sig så vann lagen två singlar var där Sebastian och Erik var starka i sina matchtiebreaks. Linus och Alexander hade sina chanser men fick ge sig mot starkare motstånd.

Således 4–2 till Lidingö i en underhållande match.

– Det var en bra insats av båda lagen och för mig och Rickard Billing, som varit coacher på KLTK sen den tiden jag fortfarande hade lite hår på huvudet, så var det ett väldigt stolt tillfälle att se alla de härliga killar som vi coachade under deras juniorkarriärer möta de spelare som nu är på KLTK och är på väg upp mot seniorelit, sammanfattar Magnus Ennerberg denna speciella kväll i Kungl. Tennishallen.

För KLTK väntar nu en resa till Göteborg för möte mot regerande mästarna GLTK nu på lördag.

Se fullständiga RESULTAT HÄR.
Klipp och intervjuer från Elitserien HÄR.