Calle inför Båstad: ”Ska ge 100 %”

Calle Holmström är en av många KLTK:are som snart reser till Båstad för deltagande i Corem Open som börjar 10 juni.
– Det är många från klubben som åker ner, det ska bli jättekul.

Många spelares tennishöjdpunkt, för både sommaren och hela året, stundar. Båstad Corem Open, Sveriges största utomhustävling, drar i gång 10 juni och spelas fram till 26 juni och KLTK prioriterar tävlingen genom ett högt deltagarantal och matchbevakning.

13-årige Calle Holmström, som intervjuas strax innan fysträningen i närheten av Kungl. Tennishallen, kommer för första gången att representera KLTK i Båstad. Förra året spelade Calle i samma tävling, men för Saltsjöbadens Lawntennisklubb.

– Jag gjorde en jättebra match då men torskade mot en kille som var etta i Danmark.

Vad tog du med dig för lärdom därifrån som du kan använda nu?

– Hans pappa stod och coachade och skrek hela matchen och då kunde jag ändå vara ganska lugn. Jag lärde mig vara lugn under jobbiga situationer och det har jag varit i de flesta matcherna sedan dess.

KLTK kommer ha en stor spelargrupp på plats som kommer träna och umgås tillsammans under hela tävlingsperioden, något som blir nytt för Calle.

– När jag var i Båstad senast spelade jag i en jätteliten klubb och det var bara jag som åkte ner. Nu är det många som åker ner, så det ska bli jättekul.

Vad är ditt mål i Båstad?

– Att göra det bästa jag kan, att ge hundra procent oavsett vem jag möter.

Om du ska hålla fram en klubbkompis som du tror kommer skina lite extra i Båstad?

– Fredrika Nicander. Jag var uppe med henne och flera andra i Piteå senast och då spelade hon jättebra tennis. Jag tror att hon kommer att spela otroligt bra denna turnering också, hon är väldigt duktig.

Coach John Björksund:

– Det ska bli väldigt kul att matchbevaka så som vi gjorde förr, innan corona och dess restriktioner förhindrade oss. Det är en otroligt fin tennismiljö i Båstad och det är roligt att vi, precis som varje år, kommer att ha så många spelare på plats.

 

Publicerat 220607