Bägge lagen ute ur Elitserien

För första gången på många år var KLTK representerade i högsta serien med både ett damlag och ett herrlag. Låt vara att herrlaget halkade in på ett bananskal i samband med att Elitserien fick nytt format. Tyvärr blev lyckan kort och nästa år får klubbens elitspelare tävla i Division 1.

Svenska Tennisförbundet beslutade inför årets Elitserie att förnya konceptet efter att ha dragit frågan i en långbänk som pågått i över tio år. När väl beslutet kom var det inte många veckor kvar till seriestarten. Möjligen är bristen på framförhållning förklaringen till att web-sändingarna och systemet för live-score bara fungerade hjälpligt och de skrynkliga banderollerna som skulle symbolisera nyordningen snarare såg ut att komma från en padelmatch i division tre.

För KLTK:s damlag, som med ett undantag endast bestod av juniorer, blev det en tuff prövning. Snittåldern i laget var 15,5 år och den enda senioren var Klara Milicevic, som tyvärr inte har kommit upp i nivå efter den svåra fotskada hon ådrog sig i somras under den svenska Sommartouren.

KLTK-tjejerna fick bara med sig en enda matchvinst under den intensiva veckan med fyra lagmatcher mot Upsala TK (1–3), Helsingborgs TK (0–4), Fair Play TK (0–4) samt GLTK (0–4).

– Det var inte vårt år i år men vi är tillbaka i högsta serien 2024 och då kommer vi utmana om guldet, kommenterar coach Magnus Ennerberg.

Damernas uttåg var väntat men för herrlaget fanns det förhoppningar om fortsatt Elitseriespel, förhoppningar som tyvärr grusades.

Herrlagets spelade två oavgjorda matcher mot Mälarhöjdens IK Tennis samt mot GLTK och föll i två möten; Solna TK (1–3) och Lidingö TK (1–3).

– Väldigt tungt för grabbarna som gör en grym serie. De fightades så hårt och bra i alla lägen och stöttade varandra in i det sista. Som coach och ansvarig för herrlaget har jag inget att klaga på, kommenterar Rickard Billing. Tycker att det nya Elitseriekonceptet känns bra och som man kunde ana blev det ännu jämnare och mer dramatiskt än tidigare, avslutar Rickard Billing.

Fair Play TK, Solna TK, Lidingö TK och Salk kvalificerade sig till herrslutspelet. På damsidan är det Påvelunds TBK, Helsingborgs TK, Fair Play TK och Enskede LTK som gör upp om medaljerna.

Foto: Lars Hoffman

Publicerat 2022-12-16