Årets Klubbkamrat 2020

Vanligtvis delas utmärkelsen "Årets Klubbkamrat" ut i samband med KLTK:s årsmöte, men pandemin gjorde att överlämnandet även detta år fick ske utan publik.

Ceremonin hölls i stället i den vackra tennisparken, där Edith Edlund, i strålande vårsol, fick mottaga pokalen av Bengt Fagrell, prisets instiftare och generöse donator.

Edith tilldelas priset med motiveringen:

”Edith är en god förebild för sina klubbkamrater och har spelat tennis i Kungl. Tennishallen sedan hon började i minitennisverksamheten. Utöver sina tennisträningar har Edith alltid varit angelägen om att delta i klubbens extra aktiviteter och hon har spelat många timmar tennis med sina klubbkamrater.

Edith sprider glädje runt omkring sig och har en förmåga att se det positiva i saker vilket resulterar i att hon utmanar sig själv både på och utanför tennisbanan. Hennes inställning smittar lätt av sig och Edith är väl värd utmärkelsen Årets Klubbkamrat.”

Förutom den vackra pokalen får Edith bjuda sina klubbkamrater på en helkväll med tårta och en rolig gemensam aktivitet.

Bengt berättar i sitt tal till Edith att han själv började spela på KLTK redan 1946 och hur han under årens lopp märkte att stämningen bland klubbkamraterna förändrades i takt med att klubben växte. För att råda bot på detta och värna den goda klubbandan instiftade han, tillsammans med klubbens styrelse, priset Årets Klubbkamrat. Syftet med utmärkelsen är att främja umgänget mellan klubbens medlemmar och därmed öka den allmänna trivseln på KLTK. I detta arbete är det naturligt att vända sig till klubbens framtid – våra juniorer.

Grattis Edith!