50 KLTK:are i Båstad

KLTK-bussen rullade ner till Båstad den 10 juni för Sveriges största utomhustävling, Båstadtennis Corem Open, och i förra veckan avslutades tävlingen efter 14 dagar. Totalt hade KLTK hela 50 deltagare på plats i klasserna 12, 14, 16 och 18 i singel och dubbel för pojkar och flickor.

14-, 16- och 18-klasserna ingår i JSM Race och ger poäng som kan innebära en medverkan till JSM Race-slutspelet som spelas i Båstad, vilket numera är en tävling man måste kvalificera sig till för att spela.

KLTK:s juniorer hade hjälp av coacherna John Björksund, Magnus Ennerberg, Mikael Ryberger, samt klubbens collegespelare Linus Carlsson Halldin som gör ett uppskattat gästspel som ledare under den här sommaren. Coacherna matchbevakade massor av matcher men genomförde även dagliga inbollningar på Drivan, flertalet träningar i Skummeslöv, samt en hel del fyspass på fotbollsplanerna kring Drivans Sportcenter.

– Det var väldigt kul. Kul att träffa nya vänner, kul att utvecklas i matcherna och bra träningar. Jag lärde mig mycket av matcherna, både psykiskt och fysiskt, säger KLTK-spelaren Edith Edlund.

Linus Carlsson Halldin sammanfattar Båstad-vistelsen:

– Det var kul att få se tävlingen från ett annat perspektiv. Jag har ju alltid varit här som spelare och nu fick man inblick i hur mycket jobb som läggs ner för att både förbereda spelarna för match samt att göra tävlingsresan lyckad oavsett resultatet. Båstad är ju en härlig klassiker för oss spelare och det framgår tydligt hur viktigt och lärorikt det är för juniorerna att vara i en utmanande tävlingsmiljö.

– Det var ett roligt Båstad med mycket matcher! Det är verkligen kul med tävlingar som denna i Båstad då det är starten på sommaren och att samtliga svenska klubbar, spelare och tränare samlas på en och samma plats dessa veckor, säger coach John Björksund.

I 12-årsklasserna väljer vi som bekant att inte redovisa resultaten som ovan men det var många glädjande insatser ända in i slutomgångarna på vissa håll och vi hoppas på fortsatt utveckling för alla våra unga spelare.

Resultat i urval

Philip SvahnPS16BFinal
Fredrika NicanderFD14Final
Isabella SvahnFS16ASemi
Isabel ErikssonFS16CSemi
Isabella SvahnFD16Semi
Lois BernsteinFD14Semi
Fredrika NicanderFS14AKvart
Lykke LindorffFD14Kvart
Astrid SkarkeFD14Kvart
Dexter ArnarpPD16Kvart
Lykke LindorffFS14Åttondel