Dubbla titlar i Malmö

ITF Junior Malmö Open slutade på bästa sätt för Alexandra Viktorovitch. KLTK-spelaren vann i både singel och dubbel.

Alexandra Viktorovitch har fått en bra start på 2017. Hon följde upp semifinalplatsen i SALK Open med två internationella juniortitlar i Malmö.

På fredagen slog hon in matchbollen i singelfinalen mot toppseedade danskan Olga Helmi (3–6, 6–2, 6–2). Några timmar senare stod Alexandra och Ida Ferding, Västerås-Fridnäs TK, som segrare i dubbelfinalen mot HTK:s Molly Helgesson och Karine Marion Job, Frankrike.

– Jag är inte fullt nöjd med min insats i singelfinalen, men det var ändå skönt att jag kunde samla mig och spela bättre i tredje set, säger segraren till tennis.se.

– Efter SALK har jag inte känt mig helt nöjd med mitt spel. Jag har känt mig osäker i vissa slag. Jag har spelat några tresetare i veckan och då sänks självförtroendet. Men jag är glad över att jag lyckades ta hem segern, säger Alexandra.

16-åringen har nyligen tagit ett stort steg i sin målmedvetna tennissatsning. Den förra Tabergsdalens TK-spelaren har flyttat till Stockholm där hon bor ensam och pluggar på distans. Sedan årsskiftet tränar hon på Academy of KLTK i Kungl. Tennishallen där hon har sin bas.

– Jag har planerat att åka ut och tävla i många ITF:er och spela en del högre tävlingar som grade 2 och grade 1. Beroende på hur det går kan jag förhoppningsvis ta mig in i kvalet i någon Grand Slam och då måste man komma in på topp 100 på ITF-rakningen. Nu ligger jag kring 260 så förhoppningsvis kan jag samla på mig en del poäng, avslutar Alexandra Viktorovitch.

Klubbkamraten på KLTK Anton Örnberg hade också en bra vecka i Malmö. Han nådde semifinal i pojksingel där han föll i tre set mot tysken Bastien Presuhn. I dubbelfinalen tillsammans med Jesper Klöv Nilsson, KLTK blev det förlust i avgörande matchtiebreak mot Presuhn/Zeuch.